DIY || Scrabble nails

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze scrabble nails maakt. Ik zag laatst een soort van voorbeeld op het internet en deze ben ik simpelweg na gaan maken. Wil je ook scrabble nails maken? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit moet doen.

Je hebt het volgende nodig:

– eventueel nagellak remover en watjes als je nog restjes oude nagellak ophebt
– een nagelvijl
– een base coat en een topcoat
– een huidskleurige en een zwarte nagellak
– een rode en een zachtroze nagellak
– een zwarte en witte striper

Stap 1: Je verwijderd de eventuele restjes nagellak met nagellak remover en wat watjes. Hierna was je een keertje je handen met wat zeep.

Stap 2: Je vijlt je nagels bij met de nagelvijl. Dit is voor het weghalen van haakjes aan je nagels en om je nagels mooier recht te maken. Vijl wel maar één kant op, anders zorg je juist voor haakjes in je nagels en beschadig je je nagels enorm…

Stap 3: Breng een dun laagje aan van je base coat. Dit is een belangrijke stap! Dit base coat laagje zorgt ervoor dat de nagellak je eigen nagels niet beschadigd, het laat de kleuren nagellak beter uitkomen en het laat de nagellak ook nog eens langer zitten. Laat het laagje even opdrogen voor je verder gaat met de volgende stap.

Stap 4: Je pakt je huidskleurige/ nude nagellak en brengt hier een laagje van aan op je nagels. Maar hierbij neem je je duimen niet mee! Deze lak je met zwart en zachtroze. De zwarte op je linkerduim en het zachtroze lakje gebruik je voor je rechterduim. Laat dit goed drogen (zo’n 15 tot 20 minuten). Als dit opgedroogd is breng je een tweede laagje aan van deze nagellak. Ook dit laagje laat je goed drogen.

Stap 5: Je pakt je zwarte striper erbij. Met deze striper ga je de letters maken. Op je rechterhand begin je bij je pink met de L van Love. En dit werk je zo door tot je wijsvinger. Dan heb je het woord “Love”.  Op je linkerhand werkt het eigenlijk hetzelfde. Maar dan schrijf je het woord “Hate”. Je begint met de H op je wijsvinger en dan werk je verder naar de pink toe. Dit laat je ook weer goed drogen. Terwijl je wacht tot dit droog is kun je verdergaan met stap 6.

Stap 6: Op je rechterduim ga je met je rode nagellak een hart maken, want dit past bij Love wat je in scrabble letters op je andere nagels hebt gezet. Op je linkerduim je met je witte striper te werk. Je gaat hier een soort van doodshoofdje maken. Let op, de mijne is niet zo goed         gelukt :$  Dit laat je goed drogen.

Stap 7: We gaan verder met de scrabble nagels zelf. We hebben nu de zwarte scrabble letter op de huidskleurige achtergrond. Het enige wat nog mist is de cijfers wat Scrabble letters, Scrabble letters maakt.
Dit is niet zo moeilijk. Je maakt met je zwarte striper de letters. Rechtsonderin bij de letters. Je kunt zelf kiezen welk cijfer je bij welke letter gebruikt. In principe maakt het niet uit. Ook dit moet je goed laten drogen.

Stap 8: Als je nagels droog zijn, pak dan je topcoat. Hiermee lak je een laagje over je nagels en klaar zijn je Scrabble nails 🙂

Ik hoop dat je het leuk vond en dat je er iets van geleerd hebt!
x Daphne
Q: Wat is jouw favo nail-art?
Mail: daphnekissy@live.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s