Shoutout Saturday || Younique

We zijn alweer beland bij de volgende Shoutout Saturday. Vandaag wordt Femke van Youniqueblog.nl in de spotlights gezet. Wil je haar beter leren kennen? Kijk dan lekker mee!

Deze keer is het de beurt aan Femke van Younique om in de spotlights te staan.

femke kamps - younique

Dit is Femke Kamps, afgestudeerd in Communicatie Design (MSc) en fervent stukjestikker voor zowel print als online. Als 6-jarig meisje stond ze in de supermarkt altijd al te snuffelen tussen de nieuwste tijdschriften en deze gewoonte heeft ze tot op heden niet afgeleerd. Verdwalen in mooie stukken en het ontdekken van alle nieuwigheden op online gebied, is wat ze het liefst doet.

Haar hart gaat sneller kloppen tijdens het schrijven van human interest- en lifestyleartikelen en het afnemen van interviews. Uitzoeken wat iemand drijft, briljante life hacks en ontdekken hoe je leven nét dat tikkeltje leuker te maken, is waar je haar enthousiast voor krijgt. Ook staat ze bekend om het schrijven van herkenbare lijstjes met knipoog en haar kleurrijke, creatieve uitspattingen. Naast bloggen, werkt ze dan ook als freelance tekstschrijver voor o.a. Apple, Cosmopolitan en Fashionista. Haar motto? Steve Jobs heeft ooit gezegd: “The only way to do great work, is to love what you do.” Iets waarop ze niets anders kan doen, dan enthousiast knikken vanachter haar laptop.

Tot zover deze inleiding over Femke. We hebben haar nu een beetje beter leren kennen, dus dan is het nu tijd voor de vragen!

– Wat vind je het leukst aan bloggen?
Dat ik in charge bent over mijn eigen kleine stukje internet. Als freelance tekstschrijver ben ik natuurlijk al veel aan het schrijven, maar wát is het leuk om controle te hebben om over mijn blog. Over onderwerpen schrijven die ik leuk vind én de interactie aangaan met mijn lezeressen. Zeker dit laatste geeft héél veel voldoening.
– Nooit meer bloggen of nooit meer youtube?
Nooit meer YouTube! Ik weet dat dit ‘De Toekomst’ is, maar zelf ben ik hier niet zo in thuis. Ik word héél ongemakkelijk van een camera in mijn gezicht.
– Wat voor een artikel vind je het leukst om te maken?
De wekelijkste rubriek ‘Things that made my week…’, omdat ik hier de allerleukste anekdotes van die week verzamel. Soms kan ik er zelf ook nog enorm om lachen wat ik of iemand in mijn omgeving die week heeft gezegd. Of een awkward situatie waarin ik ben beland.
– Wat voor een artikel vind je het leukst om te lezen?
Lijstjes! Ik ben dol op herkenbare lijstjes geschreven met een dikke vette knipoog.
– Wat spreekt je aan in andere blogs?
Oprechtheid, optimisme en persoonlijkheid. De enige waarop een blogger zich kan onderscheiden, is door zichzelf te zijn. Ik kan er dan ook oprecht van genieten als ik merk dat een blogger puur en oprecht ‘zichzelf’ heeft gevonden.
– Wie is je voorbeeld op blog gebied?
Ik denk Nancy van NEnz.net.  Zij is de eerste blogger die ik ooit écht ging volgen en haar manier van schrijven is echt geniaal. Ik blijf om haar lachen. Stiekem hoop ik dat ik ook dit effect heb op mijn lezeres.
– Hoelang duurde het voor je een beetje bekendheid kreeg?
Het is 8 jaar geleden dat ik begon met bloggen. Bizár. Alhoewel ik wel erbij moet vermelden dat ik niet echt een ‘trouwe blogger’ was. Soms postte ik zelfs slechts één keer in de maand was. Maar of ik nu bekend ben? Ik weet het niet. Sinds vorig jaar ging het opeens snel met het aantal volgers. Geduld is dus overduidelijk een schone zaak. En dat is oké.
– Wanneer ben je begonnen met bloggen?
Zie vorige punt, haha *wink*
Dit waren ze alweer, alle vragen. Ik hoop dat je Femke nu nog een klein beetje beter hebt leren kennen. En dan komen we alweer aan bij het allerlaatste onderdeel van Shoutout Saturday: mijn favoriete artikel.
Mijn favoriete artikel op de blog van Femke is het artikel waarin ze originele dingen deelt die ze wil gaan doen in New York. Ik vind het echt heel erg stoer dat ze daar een tijdje in haar uppie naar toe gaat. Ik vond het artikel erg leuk om te lezen en de dingen die ze wil gaan ondernemen daar zijn inderdaad vrij origineel!

Dit was het dan alweer. De shoutout van Femke. Ik vond het erg leuk om te maken en ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Volgende week gaat de shoutout naar Tara van Kittehscupcakes.nl

Tot volgende week!

X Daphne

Q: Wie wil jij zien in Shoutout Saturday?

Volg Femke op: FacebookTwitter Instagram PinterestYouTube Bloglovin’

Bloglovin’TumblrFacebookTwitterPinterestInstagram

Een gedachte over “Shoutout Saturday || Younique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s