Gastblog || Planning tips

Een jaar geleden had ik heel erg veel last van stress. Ik kwam vaak helemaal verdrietig thuis en kon niet meer goed nadenken. Ik haalde alles door elkaar en dacht dat ik gigantisch veel tijd te kort kwam. Gelukkig ben ik hier vanaf gekomen en heb ik mezelf weer onder controle. En dit allemaal dankzij plannen. Het klinkt misschien heel erg suf, maar ik had er heel erg veel behoefte aan en doe het nog steeds. Als ik niet meer plan dan raak ik weer helemaal in de stress, maar gelukkig niet zo erg als een jaar geleden (ik heb een artikel over mijn stress geschreven, mocht je er benieuwd naar zijn klik dan hier)

1

Als je (net als ik had) veel last hebt van stress dan is er een soort planning die er misschien heel kinderachtig uit ziet maar zeker goed werkt. Je maakt een heel schema met tijden en dagen en maakt blokken op de plekken waar jij vaste dingen hebt staan (denk aan school, sport, etc.). Zo zie je precies op welke plekken jij tijd hebt om aan je huiswerk te gaan of om met mensen af te spreken. De ‘standaard’-versie kan je kopiëren zodat je deze niet steeds hoeft te tekenen en vervolgens vul je per week in wat je plannen zijn.

DSCN7501

2

Ben je een blogger of een YouTuber maar vind je het maar lastig om artikelen en video’s te maken en vervolgens op tijd te uploaden? Zie het als (huis)werk. Je moet hierbij wel voorop stellen dat school/werk prioriteit heeft. Als je een dagje wat minder huiswerk hebt of vrij bent van je werk kan je die dag hard werken aan een nieuwe video of artikel. Ook handig is het als je elke week een bepaalde dag hebt dat je er aan kunt werken. Dit kan je vervolgens makkelijker opnemen in je planning. Spreek af hoe lang je er die dag aan mag/kan werken en zet een timer. Ik ben altijd graag aan het bloggen of video’s aan het maken als rust momentje tussen het harde leren. Aan een stuk door leren werkt vaak niet bij mij en als ik even achter mijn computer ga zitten komen mijn hersens weer helemaal tot rust.

3

Maak je planning iets leuks om naar te kijken. Elke vrijdag neem ik even de tijd om mijn planning te versieren en alles voor de komende week op zijn plek te zetten. Zo wordt je planning een eye-catcher om naar te kijken en vergeet je nooit iets af te maken.

DSCN9462

4

De perfecte planning is gericht op tijd. Neem goed in je hoofd hoe lang je denkt dat je bezig gaat zijn met iets. Dit kan je altijd achter hetgeen schrijven zodat je het niet kunt vergeten. Deze tijd moet je altijd iets langer nemen dan dat je denkt zodat het meestal af raakt. Hierdoor kan het bijna niet voorkomen dat je je planning niet af hebt aan het einde van de dag.

5

Nog een voor de bloggers/vloggers onder ons (het kan ook voor projecten op school). Het is heel erg handig als je vooruit werkt en van te voren ideeën maakt. Hierdoor kom je niet aan het einde in de knoop te zitten met de tijd. Mocht je nu een keertje een drukke school week hebben, geen inspiratie of je wordt opeens ziek hoef je niet te stressen over de video of het artikel wat morgen online moet komen. Keep calm and blog/vlog on.

Keep calm and blogvlog on

Je kan wel merken aan al deze tips dat tijd cruciaal is. Als je te weinig tijd hebt voor alle dingen die je wilt gaan doen kom je in de knoop. Helaas kunnen we de dagen niet langer maken dan dat ze zijn. Nog een kleine extra tip is dat je op tijd naar bed gaat. Je concentratie is aan het einde van de dag niet zo goed meer en leren wordt steeds lastiger. Zet desnoods je wekker iets eerder als je nog even de stof voor een toets wilt doornemen.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben!

Wil je nou meer van mij zien? Neem dan gerust een kijkje op mijn eigen blog: xbyus.blogspot.nl

[Hier plaats ik artikelen over dingen die mij interesseren en bezig houden. Zo vind je artikelen over nails, maar ook over mijn ervaringen met producten én dingen die ik mee maak zoals een uitwisseling.]

Greets Yvonne!

Q: Wat is jouw tip voor plannen?

2 gedachtes over “Gastblog || Planning tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s