Gastblog || Mijn nagellakverslaving

Wellicht is het al opgevallen, maar als ik me in het openbaar bevind draag ik bijna altijd nagellak. Ik kan denk ik wel zeggen dat ik een echte verslaving heb aan mijn nagels lakken, nagellak verzamelen en het uit mijn hoofd weten van alle kleuren die ik heb. Ik kan nog wel meer ernstige dingen vertellen, maar ik zal het hierbij houden.

Het is allemaal ontstaan ongeveer acht jaar geleden. Ik was tijdens de verjaardag van mijn tante – denk ik – samen met mijn nicht op haar kamer. Zij ging mijn nagels lakken en verzorgen. Ze maakte gebruik van twee diamond kleuren van de HEMA en een spons. Ik was gelijk gigantisch onder de indruk wat ze op mijn nagels creëerde. De volgende dag op school was ik helemaal blits met mijn prachtige nagels. Klasgenootjes vroegen hoe ik dat gedaan had en of ik dat ook een keertje op hun nagels wilde maken. Natuurlijk vertelde ik dat mijn nicht dit had gemaakt maar ik het ook had geleerd (oké, ik weet nu wel dat het niet het moeilijkste is om te doen ;p). Ook leerde mijn nicht mij het YouTube kanaal Cutepolish leren kennen. Op deze leeftijd wist je eigenlijk nog niet dat je, met een kanaal, op mensen kunt abonneren en vervolgens meldingen kunt ontvangen. Elke week keek ik of er weer een nieuw filmpje was en zo leerde ik YouTube én andere kanalen kennen (uiteindelijk is dit opgelopen tot over de 30 denk ik).

RSCN4586

Ik ben zelf gaan experimenteren en steeds sneller begon ik dingen onder de knie te krijgen. Eerst simpel met een spons en af en toe een streepje. Links was eerst nogal lastig, maar ook hiervoor begon ik oplossingen te vinden. Ik begon mezelf echt te ontwikkelen op het gebied van nagels, zowel het verzorgen als het lakken. Ook begon mijn nagellak stash steeds meer te groeien. 20, 30, 50 en momenteel meer dan 130 lakjes heb ik in mijn bezit. Van allemaal weet ik hoe ik er aan kom en zowel de kwaliteit als de kleur zijn bij mij bekend. Tegenwoordig mag ik van mezelf niet zo heel veel nagellak meer kopen, anders was ik nu al lang al blut geweest denk ik.

Ik weet nog heel erg goed dat ik mijn eerste high-end nagellak had gekocht. Het waren twee lakjes van Essie die ik had gekocht bij de Big Bazaar. Het waren een lichtblauwe kleur en een bloed rode kleur. Nog steeds zitten beide lakjes tussen mijn favorieten. Al snel volgde mijn eerste OPI lakje, een prachtige geconcentreerde goud glitter lak. En ik heb er nóg meer bij gespaard.

RSCN5454

Een keertje is het wel zo erg geweest dat ik het lakje dat iemand anders op haar nagels had herkende. Niet per se omdat ik het lakje toevallig ook zelf had, maar omdat ik online heel veel reviews van nieuwe collecties had gezien. Ergens blijft dit dan zo in mijn hoofd hangen dat ik het gewoon weet en vervolgens net gek lijk. Gelukkig is dit niet vaak meer voorgekomen.

Het leukste vind ik denk ik wel dat ik van elke kleur weet hoe ik er aan kom. Waarom heb ik ‘m gekocht? en van wie heb ik ‘m gekregen? Ik denk dat ik van elk lakje daar wel antwoord op kan geven. Dit maakt de ene nog meer speciaal dan de ander.

RSCN3217

Helaas door mijn werk mag ik in het weekend geen nagellak dragen, in verband met de hygiëne, maar door de weeks kan het gelukkig wel. Ik vind het geweldig om te doen en ook geweldig om bij anderen te doen. Het geeft een soort van rust, maar je kan er ook je creativiteit in kwijt. Ik ga nog lang door met mijn nagellak verslaving denk ik! Veel merken zijn bij mij wel bekend, maar ik heb nog steeds sommige merken op mijn verlang lijstje staan (Chanel, Dior, etc.).

Dit is wel zo’n beetje mijn gehele verhaal. Er zullen vast nog wel dingen zijn die ik ben vergeten te vertellen, maar mocht je nog een vraag hebben over nagels, nagellak, of noem maar op, stel ze gerust in de reacties. Ik zal er zo snel mogelijk antwoord op geven en misschien maak ik er nog een uitgebreid artikel over.

RSCN1864

Heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Greets, Yvonne

Meer van mij? Ik blog zelf ook! -> http://xbyus.blogspot.nl/

Q: Ben jij ergens verslaafd aan (geweest)?

Een gedachte over “Gastblog || Mijn nagellakverslaving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s