3 dingen die ik heb geleerd door mijn chronische ziekte

Zoals sommigen misschien wel weten ben ik chronisch ziek, in mijn bijna 17 jarige leven ben ik al heel vaak geopereerd en opgenomen. Vele ervaringen later, ben ik wel een aantal dingen wijzer geworden. Daarom vertel ik je nu 3 dingen die ik heb geleerd door mijn chronische ziekte. Enjoy!

Laten we maar lekker gaan beginnen met het eerste dingetje!

Relativeren

Zoals ik in de intro al vertelde ben ik al heel erg vaak opgenomen en geopereerd. Ik ben door de jaren heen de tel kwijt geraakt, wel weet ik dat het er veel te veel zijn voor een jong persoon als ik. Toch ga ik niet bij de pakken neer zitten. Dat is een van de dingen die ik heb geleerd. Ik weet dat meer dan 20 keer geopereerd zijn veel en niet fijn is, maar het kan ten alle tijden erger! Ik ben absoluut niet zielig en hoef zeker geen medelijden van anderen. Er zijn ook kinderen die zelfs een half jaar in het ziekenhuis liggen. Zo ernstig is het gelukkig allemaal niet bij mij. Daar ben ik dan ook enorm dankbaar voor.

Doorzetten

Dit gaat eigenlijk wel een beetje door op het vorige puntje. Door alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen jaren heb ik geleerd nooit op te geven en altijd door te gaan. No matter what! Dit heeft mij ook gebracht waar ik nu sta. Het heeft me gemaakt tot de persoon wie ik nu ben. Een sterk persoon die ergens voor knokt en niet zomaar opgeeft. Ik ben heel erg trots dat ik deze eigenschap heb kunnen ontwikkelen. Ik ben er ook zeker van overtuigd dat dit me nog erg ver gaat brengen!

Emoties uiten

Eerst was ik altijd een behoorlijke binnenvetter, en nog steeds hoor. Maar ik heb zeker geleerd om over hoe ik me voel, wat ik wil en dergelijken te praten. Dit helpt me momenteel heel erg. Ik kan nu vrij makkelijk uitleggen hoe ik me voel en hoe ik denk geholpen te kunnen worden. Ik ben heel erg open geworden. Dat is ook zeker voor je omgeving erg fijn. Het kost heel veel energie om alle informatie uit iemand te moeten trekken om diegene te kunnen helpen. Nu zal ik echt niet zeggen dat het altijd goed gaat. Maar in vergelijking met jaren terug heb ik zeker grote stappen gemaakt. Ik kan mezelf gewoon veel beter verwoorden. Dat is echt heel fijn!

Dit waren dan de drie dingen die ik heb geleerd door de jaren heen. Ik ben op alle drie erg trots en ze maken me gewoon tot wie ik ben. Ik vond het heel fijn dit met je te kunnen delen en ik hoop dat jij het leuk vond om te lezen.

[Fun fact! : Dit is alweer het 100e artikel dat online is gekomen op GirlCode!]

Liefs, Daphne

Ook leuk om te lezen: Confession: Ik ben hsp

Q: Wat heb jij door de jaren heen geleerd?

Bloglovin’TumblrFacebookTwitterPinterestInstagram

4 gedachtes over “3 dingen die ik heb geleerd door mijn chronische ziekte

  1. artisticstateofmind zegt:

    Heel herkenbaar Het is goed om bij de dingen stil te staan die je nog wel kunt, ondanks je chronische ziekte. En dat heb ik ook echt moeten leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s