5 leuke kerstfilms

Het is bijna kerst en dat betekent eindeloos kerstfilms kijken. Op onder andere Netflix en tv zijn er een aantal leuke te vinden. Vandaag ga ik je vijf leuke kerstfilms laten zien. Enjoy!

Ik wil er nog eventjes bij zeggen dat alle films beschikbaar zijn op Netflix, ook heb ik alle 5 de films zelf gezien. Dus ik kan je ze zeker aanraden!

Laten we dan nu lekker gaan beginnen met de eerste film!

Home Alone

home alone

Natuurlijk kan deze kerst klassieker niet ontbreken in dit lijstje. Deze film die iedereen kent valt onder de Amerikaanse komische films. Ik heb deze film al wel honderd keer gezien denk ik, maar hij blijft leuk!

Wat doet een kind als zijn ouders hem alleen thuislaten? De gevolgen hiervan worden in de film snel duidelijk. Niet dat zijn ouders kleine Kevin (gespeeld door Macaulay Culkin) bewust in hun enorme huis achter hebben gelaten, want het was de bedoeling dat de kleine etter meeging op hun vakantie naar Frankrijk. Maar soms vergeet je wel eens iets en dat was in het geval van Kevin’s ouders een heel kind. Betekent dit dat het jongetje thuis gaat zitten huilen tot ze weer terug zijn? Zeker niet. Als je ouders weg zijn, dan plunder je de koelkast, spring je op de bedden en doe je alles wat ze je verboden hebben. Dat is ook Kevin’s plan, maar er zijn twee mannen die roet in het eten gooien. Twee criminelen staan namelijk buiten in een busje te wachten tot ze hun slag kunnen slaan en kunnen inbreken in het huis van de McCallisters.

Bron

Christmas Cupid

christmas cupid

Dit vond ik echt een hele leuke film! Het is een soort moderne vertolking van het verhaal A Christmas Carol. Ik vond de film leuk om te kijken, maar ook mooi dankzij het klassieke verhaal. En Chad Michael Murray, Do I need to say more? *hearteyes*. Christmas Cupid is een Amerikaanse romcom.

Sloane Spencer is een machtige publiciste uit Hollywood, die achtervolgd wordt door de geest van haar laatste klant, Caitlin. Met Kerstmis in het vooruitzicht brengt de geest Sloane in contact met geesten van haar ex-partners uit het verleden, heden en toekomst. Sloane komt er achter dat ze haar, soms onethische, manier van handelen moet veranderen en dat een liefde in het verleden wel eens de sleutel zou kunnen zijn.

Bron

The Santa Clause

the santa clause

Ook deze kerst klassieker mag niet in het lijstje missen, deze film komt ook zo’n beetje ieder jaar op tv. En ondanks dat ik ook deze enorm vaak heb gezien, blijft het een leuke film! The Santa Clause is een echte familiefilm.

Scott Calvin is een succesvolle zakenman die werkzaam is voor een grote speelgoedfabrikant. Hij brengt dit jaar Kerstavond door met zijn zoontje Charlie, maar deze keer neemt de ietwat sobere viering een bijzondere wending als Calvin de echte Kerstman tegen het lijf loopt en hem per ongeluk om het leven brengt. Het is nu de taak van de sceptische marketeer om het pak van Santa Clause aan te trekken, zijn plaats in te nemen en de brave kindertjes van cadeautjes te voorzien. Scott transformeert tegen wil en dank in de Kerstman tot grote verbazing van zijn collega’s, familie en vrienden. De grote ronde buik en lange witte baard ontbreken niet! Iedereen maakt zich grote zorgen om hem behalve Charlie, die het onwijs tof vindt dat zijn eigen vader de nieuwe Kerstman is.

Bron

All I Want For Christmas

AllIWantforChristmas1991

Deze film heb ik pas vrij recent ontdekt. Het is al een oude film, maar hij is echt heel leuk! All I Want For Christmas is een leuke familie film.

Tiener Ethan O’Fallon en zijn zusje Hallie wonen in New York City. Kerstmis nadert en beiden willen slechts één cadeau: dat hun gescheiden ouders Catherine en Michael weer bij elkaar komen. Terwijl Michael alleen woont in een loft, woont Catherine in het grote huis met haar nieuwe vriend Tony Boer, aan wie de kinderen een hekel hebben. Gezamenlijk beramen ze, tijdens kerstavond, een plan om hun ouders weer bij elkaar te brengen. Ondertussen wordt Ethan verliefd op zijn klasgenote, die ook betrokken raakt bij hun plan.

Bron

Four Christmases

Four_Christmases-Movie_Poster

Wauw! Dit is echt een hele leuke film. Ik heb hem samen met mijn kleinere broertje gekeken en hij vond hem ook heel leuk. Four Christmases is een Amerikaanse romcom.

Het gelukkige, ongehuwde stel Brad en Kate gaat ieder jaar traditiegetrouw op 25 december op vakantie. Brad en Kate doen dit sinds ze elkaar hebben leren kennen en laten op deze manier hun grillige familieleden in de steek, om in plaats daarvan van een rustige vakantie te genieten in een zonovergoten exotisch oord. Daar drinken ze margaritas bij het zwembad en toasten ze op het vakantieseizoen, wetend dat ze ook dit keer de chaos en gevoelige ruzies – die zich altijd afspelen in de wederzijdse vier huishoudens – hebben weten te ontwijken. Beiden kind van gescheiden ouders, met kibbelende broers en zusters en hun ongecontroleerde kinderen, is Kerst niet het feest dat het zou moeten zijn. Maar dit jaar loopt alles anders. Brad en Kate komen vast te zitten op het vliegveld van San Francisco vanwege een dikke mist, waardoor alle vluchten zijn afgelast. Sterker nog, ze worden zelfs door een camera van een plaatselijke tv ploeg vastgelegd, waardoor hun verblijfplaats ontmaskerd wordt. Er is geen uitvlucht of excuus meer; ze worden nu bij Brads vader thuis verwacht. En bij Kate’s moeder. En bij Brads moeder. En bij Kate’s vader.

Bron

Dit waren alle films! Ik vind het zelf echt leuke films, stuk voor stuk. Ik hoop dat je het leuk vond en dat je er misschien ook iets aan hebt gehad. Ik vond het erg leuk om te maken en ik ben er erg blij mee.

Liefs, Daphne

Ook leuk om te lezen: Current Wishlist || Christmas

Q: Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Bloglovin’TumblrFacebookTwitterPinterestInstagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s